ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

Η Ιωάννα Κοροπούλη είναι απόφοιτη νηπιαγωγός του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Τμήματος Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το 2009 έχοντας εισαχθεί στο τμήμα νηπιαγωγών ύστερα από πανελλήνιες εξετάσεις, αναλαμβάνει τη μελέτη και την ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Έτσι, αρχίζει να εφαρμόζει νέες μεθοδολογίες σύνδεσης των τεχνών με την εκπαίδευση. Στόχος της ήταν η γνώση να γίνει "κτήμα" του μαθητή μέσω της βιωματικής προσέγγισης. Συνεπώς, εισήγαγε το παιχνίδι και τις τέχνες του θεατρικού παιχνιδιού και των εικαστικών μέσα στο μάθημα της, θεωρώντας πως η "κατασκευή" μιας γνώσης επιτυγχάνεται από την ουσιαστική ψυχική ικανοποίηση που νιώθει ένα παιδί όταν γίνεται συμμέτοχος και συνδημιουργός μιας δράσης.

Το 2013 δουλεύει στην Αργέντειο Παιδική Στέγη στο Θησείο στα πλαίσια πρακτικής άσκησης μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Παράλληλα, δουλεύει με τους μαθητές της βιωματικά προγράμματα με παιδοκεντρικό χαρακτήρα (δημιουργία ντοκιμαντέρ, εφημερίδων, διαφημιστικών projects για τον ρατσισμό, τη διαφορετικότητα, το περιβάλλον, σχεδιασμό και βιντεοσκόπηση παραστάσεων κ.α.) και διακρίνοντας τα οφέλη που είχαν για τα παιδιά, αποφασίζει το 2014 να δημιουργήσει μικρές ομάδες παιδιών (από 2 έως 12 ετών) με στόχο τη δημιουργική έκφραση. Τότε αρχίζει να συνεργάζεται με τον φίλο και γραφίστα Παναγιώτη Μπαμπά, με τον οποίο σχεδιάζουν και υλοποιούν προγράμματα εικαστικών και θεατρικού παιχνιδιού τόσο σε μικρές ομάδες παιδιών όσο και σε παιδικά πάρτυ. Εκείνη την περίοδο παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με το θέατρο σκιών-κούκλας, την εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού αλλά και για τις μαθησιακές δυσκολίες. Το 2015 ξεκινά να δουλεύει τις πρωινές ώρες στον παιδικό σταθμό Disneyland στο βρεφικό τμήμα με παιδιά ηλικίας 24 έως 36 μηνών μέχρι το 2017. Τον Ιούνιο του 2017, ιδρύει το Ζουγκλοεργαστήρι, έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης, όπου οι έννοιες Εκπαίδευση και Παιχνίδι θα συναντιούνται δημιουργικά μέσω των τεχνών ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί πως ο χώρος αυτός θα αποτελέσει έναν τόπο έμπνευσης για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

Ο Παναγιώτης Μπαμπάς γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Από τα παιδικά του χρόνια αγαπούσε κάθε μορφή τέχνης και ιδιαίτερα, τη ζωγραφική. Το 2011, στην ηλικία των 16 ετών αποφάσισε να σπουδάσει Γραφιστικές Τέχνες και Οπτική Επικοινωνία και έτσι, το 2012 ξεκινά στο Επαγγελματικό Λύκειο την ειδικότητα Γραφικών Τεχνών με στόχο την εξειδίκευση και την κατάρτιση στον τομέα αυτό. Εκεί βρήκε τον μέντορά του και καθηγητή κο Λεωνίδα Αργυρίου, χάρη στον οποίο μυήθηκε στις εικαστικές τέχνες. Το 2015, έχοντας αριστεύσει στα μαθήματα ειδικότητας, καταφέρνει με πανελλαδικές εξετάσεις να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας. Με τη φοίτηση του στο τμήμα Γραφιστικής εξειδικεύτηκε στο art & design, στην ψηφιακή επεξεργασία, στην τεχνική του collage και της ματιέρας, στη διαφημιστική φωτογραφία και στην οπτικοποίηση αφηρημένων εννοιών.

Τον Φεβρουάριο του 2015 έχοντας ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο (στη θεατρική ομάδα του κυρίου Γιώργου Ματαράγκα και στη θεατρική ομάδα της κυρίας Έλενας Πέππα) πραγματοποιεί προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού σε μικρές ομάδες παιδιών και σε παιδικά πάρτυ σε συνεργασία με τη φίλη και νηπιαγωγό Ιωάννα Κοροπούλη, χτίζοντας έτσι τα θεμέλια της μετέπειτα συνεργασίας τους. Παράλληλα, άρχισε να παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικής παιδείας σε παιδιά και εφήβους, κάτι το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Τον Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησε τις τοιχογραφίες σε διάφορους χώρους και τον Μάρτιο του 2017 ανέλαβε τη ζωγραφική και τη διακόσμηση του χώρου δημιουργικής έκφρασης "Ζουγκλοεργαστήρι". Έκτοτε, αναλαμβάνει τη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και καταστημάτων και τοιχογραφίες. Από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και σήμερα διδάσκει μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου στο Ζουγκλοεργαστήρι.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΙΔΗ

ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΟΡΟΥ - ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ - ZUMBA INSTRUCTOR - ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Η Δήμητρα Χρυσογονίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα, σπούδασε στο τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2009) και ως φοιτήτρια έχει αναλάβει την ολοήμερη φύλαξη και τη φροντίδα παιδιών. Η διετής πρακτική της στον Άγιο Στυλιανίο στη Θεσσαλονίκη τόσο στο χώρο του ιδρύματος όσο και στο χώρο του παιδικού σταθμού της πρόσφερε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Το "σχολείο παιχνιδιού" της Αθήνας διοργάνωνε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού με τον Παναγιώτη Κυρίτση και τον Στέλιο Βγαγκές στη Θεσσαλονίκη κατά τα έτη 2014-2015, τα οποία και παρακολούθησε. Στο Εργαστήρι παιχνιδιού παρακολούθησε επιπλέον δύο σεμινάρια (Αθήνα, 2016). Εργάστηκε στον 10ο παιδικό σταθμό του Δήμου Πειραιά (2015-2016).

Από μικρή λάτρευε και λατρεύει τα παιδιά και αυτό την οδήγησε στο να γίνει βρεφονηπιοκόμος, ωστόσο πάντα είχε και μια άλλη μεγάλη αγάπη, τον χορό! Στην ηλικία των 5, ξεκίνησε μπαλέτο στο τμήμα του Δήμου Ελευσίνας και για δέκα χρόνια φοιτούσε εκεί, έχοντας καταξιωμένες δασκάλες χορού όπως κα Λούλα Κόρμαλη, κα Αγγελική Μουρτζούκου, κα Γιώτα Παντελιδάκη. Το 2006 συνέχισε τον χορό στην σχολή των Γιώτα & Ελευθερία Παντελιδάκη. Τα τελευταία πέντε χρόνια αυτής της δεκαετίας, διδάχτηκε και μοντέρνους και λάτιν χορούς (κα Πάολα Κωτάκη). Στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με λάτιν και μοντέρνους χορούς για τρία χρόνια, παρακολουθώντας μαθήματα της Άννας - Μαρίας Ρέτη και της Ζήνα Αρσλαν στον πολιτιστικό σύλλογο Χαριλάου. Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει διδαχθεί commercial, high heels και hip hop από τους καλύτερους του είδους όπως Βυρωνία Απιδοπούλου & Κλαίρη Καραπιδάκη (Prodancers studio - Θεσσαλονίκη), Νίκος Μαριάνος & Αγγελική.

Δουλιώτη (Nick Marianos Dance Factory - Αθήνα), έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με ξένους χορογράφους όπως Aliya Janell, Kaea Pearce, Rudi Smith, Chali αγώνες χορού με απόλυτη επιτυχία.

Σημαντικές στιγμές:

• Το τμήμα μοντέρνου των Galena's Dance Studios Χολαργού στο οποίο συμμετέχει, με προπονήτρια τη Μαρία Τσίτου, κατέκτησε την πρώτη θέση το 2016 στο αντίστοιχο είδος.

• Συμμετείχε στην αγωνιστική ομάδα του NMDF με προπονήτρια την Αγγελική Δουλιώτη (2017-2018), κατέβηκε σε δύο αγώνες χορού street dance και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον έναν.

Αξίζει να αναφερθεί πως από τον Οκτώβριο του 2016 φοιτά στην σχολή Χολαργού των Galena's Dance Studios, παρακολουθώντας επαγγελματικό πρόγραμμα σε latin και street dance. Πλέον είναι κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος διδασκαλίας IDTA (International Dance Teacher's Association) που της δίνει το δικαίωμα να διδάσκει χορό σε όλα τα μέρη του κόσμου. Παρακολουθεί επιπλέον μαθήματα μοντέρνων και λάτιν χορών, hip-hop και tango με προπονητές την κα Μαρία Τσίτου, τον κο Αλέξανδρο Παπαδόπουλο και την κα Κατερίνα Λούβρου. Νέα βήματα, ιδέες, τεχνική και γνώσεις εφ' όλης της ύλης απέκτησε και στα σεμινάρια λάτιν χορών, των Galena Velikova, Nino Langella και Kizombaholics. Το 2016 απέκτησε και την πιστοποίηση που χρειάζεται για να εργαστεί κανείς ως zumba instructor και τον Μάρτιο του 2017 έγινε και επίσημα zumba instructor όπως Χαρά Σαφέλα, Mario Gutierrez, Stece Boedt και Beto Perez, είχε την τιμή να μοιραστεί την σκηνή με τη Loretta Bates και τον Pedro Camacho και έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλα τα zumbathon που έχουν διοργανωθεί στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2016 και μέχρι σήμερα.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Η Ελευθερία Χατζηκυριάκου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου της Σχολής Καλών Τεχνών στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου με κατεύθυνση στην Υποκριτική-Σκηνοθεσία. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως ηθοποιός στο Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου στην παράσταση Callisto σε σκηνοθεσία και κείμενο Φραγκίσκου Αλέξανδρου Σαργολόγου (2008) καθώς επίσης και στην παράσταση «Πέντε ερωτικοί μονόλογοι» στην ερμηνεία του κειμένου «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ σε σκηνοθεσία Βάλιας Ρεντούλη (2011). Συμμετείχε στην σκηνοθεσία και την υποκριτική στα πλαίσια εξέτασης μαθημάτων σε πληθώρα θεατρικών έργων της κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας (Σαίξπηρ,Τσέχωφ, Κολτές, Γκολντόνι, Κοκτώ,Πίντερ) Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με τα εξής θέματα «Η δραματική τέχνη ως μέσο διαχείρισης των διαπροσωπικών συγκρούσεων στην σχολική τάξη» «Η τέχνη του κουκλοθέατρου στο σύγχρονο θέατρο» «Το θέατρο της εμψύχωσης» «Εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Με την αποφοίτηση της ασχολήθηκε με την δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «triple connection» και μετέπειτα εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου «Η ρομαντική μου ιστορία» 2012-2013 Και «Η κοιμωμένη ξύπνησε» 2014.Το 2017 εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στο ντοκιμαντέρ «M.y.s.t.» σε σκηνοθεσία Χρήστου Πετρόπουλου με θέμα την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Παράλληλα με όλα αυτά από το 2011 ασχολείται με αυτό που την εμπνέει περισσότερο και είναι η ενασχόληση της με τα παιδιά. Ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού από παιδιά δύο ετών έως και τους ενήλικες έχει εργαστεί με πολλους παιδικούς σταθμούς, χώρους δημιουργικής έκφρασης και Summer Camps στον Δήμο Κορυδαλλού. Από το 2017 εργάζεται στο «Ζουγκλοεργαστήρι» κάνοντας θεατρικό παιχνίδι με τεχνικές από διάφορους καταξιωμένους εμψυχωτές στα παιδικά τμήματα του εργαστηρίου.

ΦΑΝΗ ΠΑΤΑΛΑ

YOGA INSTRUCTOR

Η Φανή Πατάλα γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Από μικρή ηλικία είχε ασχοληθεί με την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική. Είναι απόφοιτος της σχολής Vakalo ως διακοσμήτρια εσωτερικών χωρών.

Στην πορεία όμως εμφανίζεται στην ζωή της η yoga όπου και την κέρδισε. Απόφοιτη του προγράμματος:

• GARUDA kids yoga IT
• GARUDA aerial kids IT
• Aerialife aerial yoga IT
• 200H yoga alliance RYS

..και συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να εμβαθύνει την προσωπική της πρακτική διδασκαλία.

Ύστερα από συμμετοχή σε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και με πολλή όρεξη γι 'αυτό που κάνει έρχεται να μοιραστεί μαζί μας την Baby Yoga και το Survivor Kids.

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτρια Μελπομένη Δήμα είναι κάτοχος DIMPLOMA IN HEALTH COUNSELLING και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ) και της Europa Association for Counselling (EAC - member No.HAC0231). Η εξειδίκευση της στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων έγινε στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και στο Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΣΘ). Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (Panhellenic Parent Education Groups Association) - παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Εκπαίδευση των γονέων (F.I.E.P.) - ως Εκπαιδεύτρια - Συντονίστρια Σχολών Γονέων και ως συντονίστρια Ομάδων παιδιών και Εφήβων.

Επιπροσθέτως, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μελπομένη Δήμα, στην Ελευσίνα, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στις "Διαταραχές Άγχους στα παιδιά και στους εφήβους" (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή). Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια δραματοθεραπείας (drama therapy) και παιγνιοθεραπείας (play therapy). Στο πλαίσιο των σπουδών της, επιμορφώθηκε στην "Ανάπτυξη Διαπροσωπικών Δεξιοτήτων και στη Διεκδικητικότητα", καθώς και στη "Συμβουλευτική Παρέμβαση σε παιδιά, Νηπιακής, Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας".

Η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Μελπομένη Δήμα παρακολουθεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θάματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας, στοχεύοντας στη συνεχιζόμενη κατάρτιση και εξέλιξη της, όσον αφορά την επιστήμη που υπηρετεί. Το να φροντίζεις, άλλωστε την ψυχή του άλλου δεν είναι απλή υπόθεση… Αποτελεί ένα επάγγελμα - λειτούργημα, που απαιτεί υψηλή επιστημοσύνη, υψηολό αίσθημα ευθύνης και, φυσικά, αγάπη για τον άνθρωπο!